Boxmadrasser

Boxmadrasser

Her finder du et bredt udvalg af boxmadrasser og kontinentalsenge i topkvalitet.
Du bruger ca. 1/3 af dit liv i sengen og det er derfor vigtigt at du ligger godt og får den rigtige støtte når du sover. Din krop skal kunne slappe helt af for at kunne restituere så du er klar til næste dag.

Vi har modeller fra bl.a. Living bed, DUX og Viking Beds som alle lægger stor vægt på at du både skal ligge utroligt godt og have en langtidsholdbar seng.

Der er mange ting at tage højde for når du vælger din seng og du kan altid kontakte os eller komme ind i butikken og få en god rådgivning inden du vælger din næste seng.

Her finder du et bredt udvalg af boxmadrasser og kontinentalsenge i topkvalitet.
Du bruger ca. 1/3 af dit liv i sengen og det er derfor vigtigt at du ligger godt og får den rigtige støtte når du sover. Din krop skal kunne slappe helt af for at kunne restituere så du er klar til næste dag.

Vi har modeller fra bl.a. Living bed, DUX og Viking Beds som alle lægger stor vægt på at du både skal ligge utroligt godt og have en langtidsholdbar seng.

Der er mange ting at tage højde for når du vælger din seng og du kan altid kontakte os eller komme ind i butikken og få en god rådgivning inden du vælger din næste seng.

Du bruger mange timer i din seng og det er derfor vigtigt at den opfylder alle dine behov så du kan være frisk og veludhvilet til næstedags gøremål og aktiviteter.

Det er vigtigt at du vælger en seng hvor du får den optimale støtte og hverken ligge for blødt eller hårdt.  

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige typer senge der findes, og hvad er eksempelvis forskellen på en kontinentalseng og en boxmadras? Og hvilken er bedst?

Vi står altid klar til at guide og rådgive dig i din søgen på den bedste seng.

Kontinentalsenge – hvad er det?

Når vi kalder en seng for en kontinentalseng, betyder det at den er opbygget af 3 lag madrasser.

Nederst på sengen finder du en madras opbygget på en solid træramme, kaldet basen. Der er forskel på hvordan opbygningen af denne madras er, altså om den består af skum, fjedre eller en kombination af disse.
Det nederste lag har stor betydning for din søvnkomfort og det kan være afgørende for dig, om den består udelukkende af skum eller fjedre.

Det midterste lag er en madras som ligesom bunden kan være bygget op på flere måder. Typisk består madrassen af en kerne af fjedre polstret med skum omkring. Du kan også finde kontinentalsenge hvor den midterste madras består af forskellige slags skum. Dette lag er utroligt vigtigt for din komfort og er afgørende for den fasthed sengen har.
Der findes mange typer fjedre til denne del af sengen, og hver fjedretype giver en unik oplevelse af sengen. Det er derfor vigtigt at du mærker godt efter når du prøver sengen, om den pågældende fjeder og fasthed matcher din krop og dine behov.

Det øverste lag på en kontinentalseng er en topmadras. Der findes utroligt mange typer topmadrasser både i materiale, tykkelse og betræk. Når du skal vælge din topmadras skal du tænke over om du nemt får det varmt når du sover, om du har allergi og hvor blødt du ønsker at ligge.

Hvad er en boxmadras?

En boxmadras er en forholdsvis simpel seng der er opbygget på en solid træramme med fjedre og skumpolstring. Det er en seng som du hurtigt kan tage i brug da der blot skal ben på og så er sengen klar. Vi anbefaler altid at du benytter en topmadras på din seng, både for at forlænge holdbarheden på sengen men også for at give en ekstra god komfort.

Der findes mange typer fjedre og skum, derfor er der flere forskelligt måder at opbygge en boxmadras.

Fjedre og komfortzoner:

Bonell fjedre er en meget almindelig fjeder og er brugt i mange senge og madrasser igennem mange år. Det er en timeglas-formet fjeder skabt i metaltråd og alle fjedrene er forbundet med en stålwire. Dette betyder at flere fjedre bliver påvirket når en’ fjeder trykkes ned. Dette giver en mere levende seng og det mærkes tydeligt hvis i ligger to i sengen.

Pocketfjedre er den mest populære fjeder i dag og det er den fjeder du finder i langt de fleste senge og madrasser på markedet.
Pocketfjeder betyder at hver fjeder er i en lille pose/lomme. Denne inddeling giver en mere individuel påvirkning af fjedrene så du får en bedre støtte og en mere rolig seng. Med denne type fjeder synker din krop kun ned i madrassen hvor det er nødvendigt nemlig med dit hofteparti og dine skuldre. Dette betyder at du får en langt bedre støtte i f.eks. lænden.

Mange madrasser og senge har et forskelligt antal komfortzoner, men hvad er det lige det betyder?
Når en seng er opdelt i forskellige komfortzoner betyder det at den har nogle områder, på tværs, som har en anden fasthed/dybde end resten af sengen. Disse zoner sikrer at du får den bedste trykaflastning og støtte så din krop kan slappe helt af i søvnen.
Det er forskelligt hvor mange komfortzoner en seng har men de fleste har 5-7 zoner.

Hvilken fasthed skal du vælge?

Når du vælger din seng kan du vælge mellem flere fastheder hvilket sikre at du vælger en seng som matcher dine behov bedst. Det er forskellige hvor mange fastheder du kan vælge imellem det kommer an på den enkelte producent.
Hver sengeproducent laver senge og fjedre forskelligt og der er derfor forskel på de enkelte fastheder. F.eks. er der stor forskel på følelsen af fastheden Medium i en Livingbed seng og en Viking Beds seng. Du kan derfor ikke generalisere og gå efter en bestemt fasthed på tværs af producenter.
Nogle taler om at det er din vægt der afgør hvilken fasthed du skal have, men det er ikke alene din vægt der afgør det, det er i høj grad også de eventuelle skavanker du har. Ligeledes handler det om hvordan din vægt er fordelt på kroppen. Når du ligger på siden, på madrassen skal du føle en god støtte i siden lige over hoften samtidig med at du føler din skulder og hofte synker ubesværet ned i madrassen. Når du ligger på ryggen skal du mærke en støtte op i lændesvajet.
Når du skal vælge en seng sammen med din partner er det vigtigt at i begge prøver sengen da der højst sandsynligt er forskel på hvilken fasthed i ligger bedst i. I stort set alle senge er det muligt at få to forskellige fastheder f.eks. Medium til højre og Fast til venstre. Dette giver flere muligheder og sikre at ingen går på kompromis med komforten.

 

© 2020 Selta.dk. Alle rettigheder forbeholdt.