KUBUS 8 M/BASE RAW

På lager
Varenummer
247369

Limited Edition
Kubus 8 Raw

 

Special Price 4.099,00 kr. Regular Price 5.999,00 kr.
-32%
BESKRIVELSE

I 2022 har Kubus 8 60års jubilæum hvilket By Lassen fejrer med lanceringen af denne smukke limited edition Kubus 8 Raw.

Det er en lysestage som er helt identisk med den originale Kubus 8 som Mogens Lassen selv fik fremstillet i 1962.

Raw versionen er helt rå og ubehandlet, ligesom originalen var det, hvilket giver den lov til at patinere over tid og afhængig af svejsninger, materialets beskaffenhed og luftfugtighed vil hver stage udvikle sig individuelt.

Hver lysestage skæres, svejses, loddes, slibes og pudses i hånden, og er dermed igennem hele 16 processer i produktionslinjen, hvor den bliver kontrolleret og kvalitetstjekket undervejs.

Der fremstilles kun 1000 stk. Kubus 8 Raw lysestager på verdensplan, som alle er nummereret og graveret i både stage og medfølgende base.

Hver lysestage er unik og vil patinere unikt.

Mål: 23,3x23,3x29 cm
Materiale: Ubehandlet stål
Designer: Mogens Lassen
Lanceringers år: 2022

Da stålet står råt og ubehandlet skal du altid benytte den medfølgende base, for at undgå mærker på dit bord, vindueskarm eller hvor du ønsker den stående. Benytter du lysestagen uden basen under, kan den afgive mærker på overfladen den står på.

Lidt om produktionsprocessen:

Der ligger god gammeldags håndværk bag de smukke Kubus 8 Raw lysestager. Hver stage er igennem hele 16 processer hvor alt foregår i hånden. F.eks. bliver hver svejsning slebet med en gammeldags nedstryger.

Produktionslinjen stopper efter sidste slibning uden lakering eller anden efterbehandling. Det giver lysetaget den rå look og den fremstår nøjagtigt som den gjorde dengang i 1962 på Mogens Lassens eget arbejdsbord.

Det stål som bruges til at skabe Kubus 8 Raw kollektionen er primært genbrugsstål fra skrottede skibe, fly m.m.  Produktionen foregår på By Lassens fabrik i Holstebro.

Vedligehold og rengøring:
Når du vil rengøre Kubus 8 Raw lysestagen skal dette gøres med en ren tør klud.
Ønsker du at speede rust processen op, kan du benytte en fugtig klud.

Om Mogens Lassen:

Mogens Lassen var perfektionist til fingerspidserne. Under skabelsen af Kubus 8 brugte han meget tid på at finde frem til den dimension, form og størrelsesforhold som, i hans øjne, var perfekte. Da han omsider fandt formen og harmonien, tilføjede han lyseholderne og dermed var et internationalt designikon skabt.

Mogens Lassen var ikke blot designer, han var også anerkendt arkitekt og var særligt optaget af ”hverdagens rum” hvor mennesker mødes og opholder sig.

Mogens Lassen havde øje for samspillet mellem inde og ude, og hvordan uderum i nær tilknytning til boligens indre, tilfører værkerne karakter og stemning.

Specifikation
Is on Sale Yes
Spørgsmål til produktet
Spørgsmål til produktet
© 2020 Selta.dk. Alle rettigheder forbeholdt.