Hele historie bag SELTA - Jyllands største bolighus

Selta er en familievirksomhed, som i tre generationer har haft dybe rødder i den Midtjyske muld.

I 1946 startede Niels Martin Christensen det der hed Landboernes Møbelmagasin i Viborg centrum. De lejede lokaler bestod af 60m2 udstilling med to vinduer samt 30 m2 kælder. De første år blev dagens salg bragt ud på trehjulet budcykel eller med hestevogn. Naturligvis først efter lukketid!

De kommende år fortsatte butikken med at udvide og udvikle sig. I 1972 overtog 2. generation tøjlerne.

Palle Christensen, der på daværende tidspunkt var en ung mand på 23 år, opførte en tilbygning, der fordoblede butiksarealet og skabte et på tidspunktet gigantisk bolighus i Viborg midtby, der nu bestod af ni etager fordelt over to ejendomme.

I 1976 stod SELTA færdigt - udenfor Viborgs vestlige byskilt. Et kæmpebyggeri der på daværende tidspunkt var det første lavpris møbelhus udenfor København. Sloganet lød: ”Ta`sel i SELTA, det er du tjent med”. Udvalget var stort, priserne lave og møblerne var på lager, så man kunne få dem med hjem med det samme.

SELTA er sidenhen løbende blevet udvidet - både i areal og i sortiment. Blandt andet er Tæpper & Gulve, og Gardiner & Solafskærmning kommet til. I 1995 blev der startet en afdeling med designmøbler, som i dag er en to-etagers glasbygning, med alt hvad man kunne drømme om fra designverdenen.

Siden 2008 er det 3. generation - Kåre Christensen - der har ansvaret for, at virksomheden hele tiden er på forkant med udviklingen, blandt andet med en stor webshop på selta.dk samt nye og anderledes former for markedsføring.

SELTA er og vil fortsat være et solidt og veldrevet bolighus, der er med på de nye trends. SELTA er en selvstændig butik, der ikke er bundet op på kædeaftaler, men selv gør en dyd ud af at finde varerne på diverse messer og boligudstillinger rundt om i verden. Derved undgås fordyrende mellemled.

 

 

 

© 2020 Selta.dk. Alle rettigheder forbeholdt.