Handelsbetingelser for webshoppen

1. Køb på Selta.dk

Købet gælder i det øjeblik du som kunde modtager en ordrebekræftelse fra selta.dk.

Der tages forbehold for prisfejl mv. som følge af valutaændringer, krig, terror, naturkatastrofer, force majeure, leveringssvigt, afgiftsændringer, udsolgte varer og trykfejl. Der tages forbehold for udsolgte varer og udskudt leveringstid hos selta.dk´s grossister.

Produkter på selta.dk er godkendt til privatbrug. Har du brug for produkter, som er godkendt eller egnet til erhvervsbrug, så kontakt os på shop@selta.dk eller tlf.: 86627200 for rådgivning.

 

2. Priser/leveringspriser

Alle priser er inkl. 25% moms og i danske kroner, hvor intet andet nævnes.Priserne er dagspriser og gældende indenfor Danmarks grænser (brofaste øer), ekskl. Færøerne og Grønland.

Der tages forbehold for:

  • valutaændringer
  • force majeure
  • leveringssvigt
  • prisfejl. f.eks. forskellige varianter med kontant pris
  • afgiftsændringer
  • udsolgte varer og trykfejl

Leveringspriser ved køb vil blive påregnet fragt fra Kr. 199,-. Fragtprisen afhænger varens eller varernes samlede vægt. Varen vil blive leveret enten af SELTAs egne lastvogne, eller med anerkendt møbeltransportfirma

BEMÆRK: Varer leveres som hovedregel altid i usamlet tilstand.

VIGTIGT: Der kræves god plads til lastbilen for aflæsning. Er det ikke muligt at aflæsse ved bopælen, bedes du henvise vognmanden og modtage varen nærmest tilgængelige sted. Hvis chaufføren afgør, at det ikke er forsvarligt eller muligt at aflæsse varen på anviste sted, returneres varen til vores lager. Alle omkostninger hertil afholdes af kunden.

Der leveres kun til fortovskant. Chaufføren hjælper således ikke med indbæring.

Levering af pakker
Alle pakker under 10 kg - med f.eks. boligtilbehør og mindre varer - leveres som hovedregel med PostNord. Levering uden omdeling, dvs. leveres til pakkeboks / postbutik Pris Kr. 39,- Levering med omdeling Pris Kr. 69,- Enkelte varer under 10 kg. har en for stor volumen eller er for skrøbelige til, at kunne sendes med PostNord. Disse sendes med fragtmand Pris fra Kr. 199,-

Pakker sendes uden omdeling. Under oprettelse af ordren, kan du selv vælge hvilken pakkeboks eller postbutik, du ønsker din ordre sendt til. Vær opmærksom på, at Post Danmark kun leverer post på hverdage.

 

3. Afhentning af varer på vores lager

Har du valg selv at afhente din ordre på vores lager, skal du ved afhentning kunne fremvise gyldig billedlegitimation, samt det benyttede kort brugt til betaling af din ordre. Hvis andre end køber kommer for at afhente ordren, skal denne medbringe fysisk kopi af fakturaen, en fuldmagt samt gyldig billedlegitimation. Vi vil gemme kopi af legitimation af sikkerhedsmæssige årsager. Oplysninger vil kun blive delt med 3. part i tilfælde af svindel med betalingskort. 

Udlevering af varer sker ved henvendelse ved vores information i butikken. Du vil blive kontaktet pr. mail, så snart din ordre er klar til afhentning.

 

4. Salg generelt

Den angivne pris ved bestillingstidspunktet, er den gældende bestillingspris. Afhentningsvarer faktureres til den aktuelle pris på bestillingstidspunktet, og prisen ændres IKKE hverken ved prisfald eller stigning.

 

5. Afbestilling

Ønsker De at afbestille eller annullere en allerede afgivet bestilling, bør det som udgangspunkt ske på samme måde som bestillingen er foretaget. Alternativt kan det ske ved, at fremsende en e-mail til shop@selta.dk med mærket "Afbestilling". Her skal bestillingstidspunkt samt ordrenummer fremgå. Har De modtaget en ordrebekræftelse pr. e-mail kan denne returneres til afsender med teksten "Afbestilling" indsat i emnetekst. Afbestilling bør ske inden kl. 14:00 samme dag, som bestillingen er foretaget.

 

6. Ordrebekræftelse

Selta.dk opbevarer selve ordrebekræftelsen efter den er fremsendt til kunden.

 

7. Betaling

De mulige betalingsmåder er som minimum med udvalgte betalingskort og kreditkort: Dankort, VISA, Mastercard, Visa Electron, Maestro, JCB Cards, American Express og Diners Club. Der tages gebyr ved betaling. Det samlede beløb ved købet hæves først på dit kort når varen er klar til forsendelse.

For at forhindre svindel med betalingskort vil køber ved køb over Kr. 475,- modtage en kode pr. sms på det mobilnr., som er tilknyttet det valgte betalingskort. Koden skal indtastes i betalingsmodulet for, at betalingen/bestillingen kan gennemføres.

 

8. Fortrydelsesret

Fuld returret - Fortryder du dit køb giver selta.dk fuld returret. Fortrydelsesretten gælder kun køb i selta.dk og ikke ved køb i vores fysiske butik. Varen skal returneres forsvarligt emballeret. Meddelelse om brug af fortrydelsesretten skal modtages af selta.dk på papir eller andet varigt medium senest 14 dage efter modtagelse. Vi medsender en standardfortrydelsesformular med din ordre, som du kan udfylde og sende til os. Du kan ikke fortryde ved at nægte modtagelse af varen eller ved at undlade at hente den uden samtidig at give besked om, at du fortryder. Varen skal returneres til selta.dk senest 14 dage fra der er givet besked om brug af fortrydelsesretten. Hvis varen returneres i andet end ubrugt tilstand eller uden original emballage, fratrækkes en forholdsmæssig del af købesummen. Værdiforringelsen beror på en konkret vurdering hos selta.dk. Varer der returneres skal ledsages af original faktura samt returseddel/fortrydelsesformular og leveres uden omkostninger for selta.dk. Varer returneres med omdeling i dagtimerne til Selta, Livøvej 13-17, 8800 Viborg.
Varer som returneres uden betalt fragt eller porto afvises af selta.dk. Ved returhandel tilbagebetales beløbet som hovedregel via konto til kunden indenfor 14 dage fra meddelelse om brugen af fortrydelsesretten er modtaget hos selta.dk, dog tidligst efter at returvaren er modtaget og efterset af selta.dk. Bemærk at kun den billigste forsendelsesomkostning refunderes. Har du valgt forsendelse med omdeling Kr.69,- får du kun refunderet Kr. 39,- som er billigste forsendelse. Du kan også bytte til anden vare, her er proceduren den samme: send retur, vedlagt seddel med hvad du ønsker i stedet. Ved ombytning bliver den nye ordre pålagt fragt eller porto. 
BEMÆRK! Der ydes ingen fortrydelsesret på varer, der fremstilles specielt efter dine individuelle behov og specifikationer, såfremt fremstillingen eller tilpasningen er påbegyndt. Fremstillingen eller tilpasningen påbegyndes ved ordremodtagelsen og fortrydelsesretten bortfalder derfor.
Julegaver: Varer som er købt i november-december 2024 dog senest modtaget den 24/12-2024 kan returneres til og med d. 7/1-2025.

 

9. Reklamationsret

Som forbruger har man 2 års reklamationsret, hvilket betyder, at De enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget. Forskellen på reklamationsret og garanti kan ses her. Der er IKKE reklamationsret på fejl eller mangler opstået EFTER varen har været i brug - ifølge købeloven. Skulle varen mod forventning gå i stykker under reklamationsperioden, repareres denne vederlagsfrit på vort eller producentens værksted. Skade på produktet som skyldes betjeningsfejl, håndteringsfejl, modifikationer eller groft misbrug fra brugerens side, er ikke dækket af reklamationsretten. Herunder hører også ændring af tilført strømstyrke til enhver relevant komponent. selta.dk kan ikke gøres ansvarlig for tabte data og andre indirekte følgeskader, som varer solgt af selta.dk måtte have skabt, med mindre det følger direkte af dansk lovgivning. Der henvises i øvrigt til Købeloven for fremgangsmåde vedrørende reklamationer.

 

10. Anvendelse af reklamationsretten

Reklamation angående fejl og mangler skal meddeles service@selta.dk inden rimelig tid efter varens modtagelse. Mailen skal indeholde fakturanr. samt beskrivelse og billeder af fejl eller mangler. Modtages en saml selv vare som er er behæftet med fejl eller mangler, så opfordres kunden til at vente med at samle varen indtil, der er rettet kontakt til serviceafdelingen og der er modtaget svar fra denne. Kunden opfordres på det kraftigste til, at afgive erklæring omkring produktets fejl eller mangel i forbindelse med reklamationen, idet undladelse kan betyde en forlængelse af afhjælpningsprocessen grundet fejlsøgning. Kunden kan reklamere ved at returnere den defekte vare pr. post på vores adresse. Varer der ikke indgår under reklamationsretten og/eller modtages uden forsvarlig emballage, vil blive omemballeret og der vil blive opkrævet et beløb svarende til selta.dk´s udgifter til nødvendig og forsvarlig emballering. Varer der returneres på efterkrav eller som sendes uden porto nægtes modtaget. Hvis reklamationen er berettiget, tilbagebetaler vi dine rimelige fragtomkostninger. Bliver din reklamation afvist, og er du ikke er enig i afgørelsen, kan du klage til det fælleseuropæiske klagesystem ODR http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

11. Tilbagesendte varer som ikke indeholder fejl

Ved kundens returnering af defekte eller forkerte varer til selta.dk, hvor fejl eller defekt, defineret og angivet af kunden, ikke konstateres, vil varen blive tilbagesendt til kunden inklusiv et testgebyr på 200 kr. pr. halve time. Testgebyret beregnes på baggrund af tid forbrugt i forbindelse med test og fejlsøgning. Selta.dk forbeholder sig retten til at opkræve dette gebyr og forsendelsesomkostninger pr. efterkrav, såfremt der ikke foreligger en kreditaftale. Medsendes der tilbehør, skal antal og produktbeskrivelse medfølge. Varer bør returneres med en fakturakopi hvor købstidspunktet for det reklamerede produkt fremgår, da varen ellers vil blive henlagt indtil der foreligger fakturakopi og evt. fejlmeddelelse på produktet. Varer der ikke indgår under reklamationsretten og som modtages uden forsvarlig emballage, vil blive omemballeret og der vil blive et opkrævet et beløb svarende til vores udgifter til nødvendig og forsvarlig emballage.

 

12. Er du i tvivl?

Såfremt der måtte opstå tvivlsspørgsmål, kan De rette henvendelse til shop@selta.dk.

 

13. Særlige bestemmelser for erhvervsdrivende

Der gælder de samme salgsbetingelser som for forbrugere, dog med følgende modifikation. Der er ingen fortrydelsesret for erhvervsdrivende.
Varer kan ikke købes som privatkunde, såfremt varen bestilles via en en hustand registreret som firma (firma =erhvervskunde eller institution). Der gælder 6 måneders reklamationsret fra oprindelig fakturadato. Ombytning eller reparation medfører ikke, at der løber en ny 6 måneders reklamationsperiode. selta.dk forbeholder sig ejendomsretten til varer købt på kredit, indtil den fulde købesum er erlagt.

  1. Alle omkostninger i forbindelse med håndhævelse af ejendomsforbeholdet påhviler køberen.

  2. Der påløber renter fra forfaldsdatoen med 2% pr. påbegyndt måned.
© 2020 Selta.dk. Alle rettigheder forbeholdt.